10.01.2007. / 09:47

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

U petak rasprava o pritvaranju generala Ademija i Norca

Izvanraspravno vijeće Zagrebačkog županijskog suda će u petak 12. siječnja raspravljati o prijedlogu tužiteljstva za pritvaranje generala Rahima Ademija i Mirka Norca, optuženih za ratne zločine protiv civila i ratnih zarobljenika počinjene u akciji "Medački džep" 1993. godine. Budući da se Mirko Norac već nalazi u zatvoru, odluka će za njega biti samo simbolična.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić izjavio je da je sud u ponedjeljak braniteljima optuženih generala uputio poziv na sjednicu Izvanraspravnog vijeća kao i optužnicu na koju imaju pravo prigovora. Branitelj generala Ademija Čedo Prodanović izjavio je da optužnicu još nije zaprimio te da ne želi komentirati.

Krajem prosinca prošle godine zagrebačko je županijsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv dvojice generala te predložilo njihovo pritvaranje zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela. Postupak protiv Ademija i Norca Haški je sud prepustio hrvatskom pravosuđu u rujnu 2006. godine. Optužnica je prilagođena hrvatskom pravosuđu, a predmet dodijeljen sucu Marinu Mrčeli.

Vezane vijesti

Norac, Petrač i Sulić na slobodi

Norac, Petrač i Sulić na slobodi

Mirko Norac, Hrvoje Petrač i Leon Sulić izašli su rano jutros na slobodu iz Kaznionice u Popovači, kao što je bilo ranije najavljeno od njihovih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika