10.01.2007. / 15:27

Autor: Nina Tomljanović

POLJOPRIVREDA

Hrvatski seljački savez nezadovoljan cijenom mesa

Vlada u otkupnoj cijeni sudjeluje s 2,5 kune, koje će dobiti otkupljivači. Dok su oni na dobitku, seljaci smatraju da ponuđene cijene neće podmiriti troškove njihove proizvodnje

Nakon što je vlada prihvatila prijedlog Ministarstva poljoprivrede da se s 5 milijuna kuna sufinancira interventni otkup svinjskog mesa, koje je zbog straha od svinjske kuge ostalo na tržištu, oglasio se predsjednik Hrvatskog Seljačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Marijan Šinko te je izjavio da oni takve cijene ne prihvaćaju.

Savez nije zadovoljnan ponuđenom cijenom od 7,5 do 8,5 kuna za kilogram žive vage već traži od 10,5 do 11 kuna po kilogramu.

Vlada u otkupnoj cijeni sudjeluje s 2,5 kune, koje će dobiti otkupljivači. Dok su oni na dobitku, seljaci smatraju da ponuđene cijene neće podmiriti troškove njihove proizvodnje. Viškovi su prema seljacima nastali zbog prekomjernog uvoza u vrijeme blagdana.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika