13.07.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

SASTANAK

EUROPSKA KOMISIJA UGLAVNOM ZADOVOLJNA STANJEM U HRVATSKOJ


U Bruxelles se vraćam zadovoljan jer sam stekao dojam da je Hrvatska na dobrom putu u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju – ocijenio je Guy Legras, generalni direktor Opće uprave za vanjske poslove Europske komisije, nakon razgovora kojeg je u petak imao sa predstavnicima hrvatske Vlade.
Legras je izjavio kako EU ne zabrinjavaju događaji oko procesa formiranja Vlade u Hrvatskoj sve dok one ne utječu na provedbu reformi. Međutim, na granični spor sa Slovenijom EU ne gleda blagonaklono. «Hrvatska i Slovenija se moraju pod hitno dogovoriti i djelovati oko rješenja graničnog spora, jer kada Slovenija uđe u EU, obje će zemlje imati velikih problema jer se radi o neriješenom pitanju granice sa EU», komentirao je Legras.
Legras je sa hrvatskim ministrom za europske integracije Nevenom Mimicom potpisao sporazum za godišnji program CARDS-a i Sporazum o prioritetima nacionalnog programa CARDS-a. Ovim potpisima omogućuje se provedba financijske pomoći EU-a Hrvatskoj u iznosu od 189 milijuna eura za razdoblje do 2004. godine.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika