10.01.2007. / 18:08

Autor: Nacionalova redakcija

"SLUČAJ RUČNOG SATA"

Reakcija na Vladino priopćenje

Reagirajući na Vladino priopćenje za javnost u, kako ga je Vlada nazvala, "slučaju ručnog sata", Ivo Pukanić je izjavio:

"Iako u priopćenju Vlade nije imenovan, jasno se vidi da se tim priopćenjem cilja na Nacional koji je objavio popis od najmanje 15 satova koje premijer Sanader posjeduje. Mi smatramo da Nacional nije narušio ugled premijera, niti da sudjeluje u bilo kakvoj kampanji jer u kampanji mogu sudjelovati samo oporbene stranke, a ne i novine.

Mi samo želimo da premijer, kao i svi ostali državni dužnosnici, vrlo jasno i transparentno predoči svoju imovinu u kojoj vrlo značajno mjesto zauzimaju u ovom slučaju ručni satovi.

Nacional je samo reagirao na izjavu premijera koju je on dao dan ili dva prije objave članka u Nacionalu u kojoj je premijer izavio, pred nekolicinom novinara, da posjeduje 3 ili 4 sata.

Naše novinarsko pravo i dužnost je da ukoliko vidimo da je netko nešto krivo rekao ili učinio, a ulazi u sferu interesa javnosti, da istoj toj javnosti predočimo pravu sliku stanja. Mi svakako nismo za to da su premijer i ljudi koji vode državu siromašni i drago nam je što naš premijer ima izuzetan smisao za odijevanje i lijepe stvari. Međutim, smatramo da je on u jednoj specijalno ulozi, a to je uloga premijera i da će on sigurno grešku koju je napravio, a to je nenavođenje ručnih satova u imovinskoj kartici, u najskorije vrijeme ispraviti."

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika