11.01.2007. / 13:22

Autor: Nacionalova redakcija

AFGANISTAN

NATO ubio 150 talibanskih boraca

U vojnoj akciji NATO-ovih i afganistanskih snaga na istoku Afganistana ubijeno je oko 150 talibanskih boraca koji su prešli afganistansko-pakistansku granicu. U srijedu 10. siječnja navečer su primijećene dvije veće skupine pobunjenika kako prodiru s područja Pakistana prema afganistanskoj pokrajini Paktiki. NATO ih je uspio locirati, pratili su njihovo kretanje te ih napali u Afganistanu.

Vijest je potvrdio glasnogovornik afganistanskog ministarstva obrane Zahir Azimi izjavivši da je NATO napao pobunjenike dva kilometra od pakistanske granice, a u napadu su sudjelovale i postrojbe afganistanske vojske.

Islambad je predložio miniranje i ograđivanje pojedinih djielova granice zato što pakistanska vlast ne radi dovoljno na sprečavanju prelaska militanata iz baza i trening kampova u Pakistanu. Iz Afganistana su taj plan odbacili s objašnjenjem kako bi se Pakistan više trebao boriti protiv onih koji podržavaju talibane.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika