11.01.2007. / 16:25

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Zbog rukometa Vlada pojednostavila zakon

Potrebno je izgraditi deset sportskih dvorana u šest gradova (Osijek, Poreč, Split, Varaždin, Zadar i Zagreb) u kojima će se održavati utakmice. Ukupni kapacitet mora iznositi oko 55.000 gledatelja uz prateću komunalnu infrastrukturu i smještajne kapacitete. Najkasniji rok za izgradnju je 30. lipnja 2008

Vlada je utvrdila prijedlog zakona koji bi trebalo pojednostaviti izgradnju objekata namijenjenih održavanju Svjetskoga rukometnog prvenstva za muškarce 2009. godine. Hrvatska je organizaciju tog prvenstva dobila ljetos. Zbog nedostatka vremena za pripremu, Vlada predlaže maksimalno pojednostavljenje izdavanja građevinske dokumentacije i postupaka javne nabave.

Potrebno je izgraditi deset sportskih dvorana u šest gradova (Osijek, Poreč, Split, Varaždin, Zadar i Zagreb) u kojima će se održavati utakmice. Ukupni kapacitet mora iznositi oko 55.000 gledatelja uz prateću komunalnu infrastrukturu i smještajne kapacitete. Najkasniji rok za izgradnju je 30. lipnja 2008.

Marina Matulović Dropulić, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva istaknula je kako su se na taj način pripremale Univerzijada u Zagrebu te Mediteranske igre u Splitu. Dodala je kako predloženi zakon neće narušiti konzistentnost upravnih područja prostornog uređenja, gradnje i javne nabave niti umanjiti vrijednosti koje ta područja štite.

Izgradnja objekata proglasila bi se državnim interesom, čime bi se omogućilo izdavanje građevinske dozvole i na nekretninama s neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. Isključila bi se obveza javnog nadmetanja u nabavi opreme i ustupanju radova, a najniža cijena ne bi bila glavni kriterij za odabir najpovoljnije ponude. Predloženo je i skraćenje roka za prigovor investitoru s osam na tri dana, kao i isključenje Komisije za javnu nabavu, a podnosioci prigovora mogli bi se žaliti upravnom sudu.

Vezane vijesti

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Najviše cijene motornih benzina od ponoći će biti niže od 13 do 15 lipa po litri, a dizelska će goriva pojeftiniti od 15 do 18 lipa, pokazuju podaci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika