12.01.2007. / 09:57

Autor: Nina Tomljanović

CRNA GORA

Sanader u posjetu Crnoj Gori

Premijer Sanader će se u Crnoj Gori sastati s crnogorskim premijerom Željkom Šturanovićem i s predsjednikom Filipom Vujanovićem, otvorit će hrvatsko veleposlanstvo u Podgorici, a u Kotoru će se susreti s predstavnicima hrvatske zajednice

Predsjednik vlade Ivo Sanader u petak 12. siječnja posjetit će službeno Crnu Goru i  sastati se s predsjednikom crnogorske vlade Željkom Šturanovićem i s predsjednikom države Filipom Vujanovićem. Zatim će otvoriti hrvatsko veleposlanstvo u Podgorici, a u Kotoru će se susreti s predstavnicima hrvatske zajednice. To je prvi posjet hrvatskog premijera Crnoj Gori od njezinog referenduma o državnoj neovisnosti u svibnju prošle godine.

Od dvojice sukreatora hrvatske vanjske politike, premijera i predsjednika države, do sada je puno snažniji ton odnosima Hrvatske i Crne Gore davao predsjednik Stjepan Mesić, koji njeguje intenzivnije kontakte s crnogorskim političkim vrhom i u bliskoj prošlosti je otvorenije ohrabrivao crnogorske težnje za vlastitom državom nego što je to činio premijer Sanader.

Crna Gora je 10. rujna prošle godine održala i prve parlamentarne izbore od stjecanja državne neovisnosti. Iako je Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića nakon izbora došla u priliku formirati Vladu, Đukanović, ključni čovjek crnogorskog državnog osamostaljenja, nakon izbora se posve neočekivano povukao iz izvršne vlasti i premijersko mjesto prepustio manje istaknutom članu svoje stranke Željku Šturanoviću. Zasad se ne zna je li najmoćniji čovjek Crne Gore tek uzeo predah od aktivne politike, ili trajno iz nje otišao.

Vezane vijesti

U svemiru otkrivena crna rupa stara samo 30 godina

U svemiru otkrivena crna rupa stara samo 30 godina

Američki astrofizičari otkrili su najmlađu crnu rupu u svemiru koja je nastala prije samo 30 godina, objavila je NASA. Astrofizičari smatraju da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika