12.01.2007. / 12:58

Autor: Ana Kirin

ZADAR

Kraj istrage protiv zadarskih terorista

Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević dovršio je istragu protiv Nikole Veina i Tibora Fuera, dvojice Srba koji su krajem studenoga prošle godine uhićeni s eksplozivom, nakon čega ih je policija kazneno prijavila za pripremu protudržavnog terorizma.

Istražni sudac je u utorak 9. siječnja kompletan spis predao Županijskom državnom odvjetništvu, a županijski državni odvjetnik Ivan Galović potvrdio je da je primio spis i da Županijsko državno odvjetništvo priprema podizanje optužnice protiv Veina i Fuera. U spisu se nalazi i mišljenje vještaka koji su naveli da se pronađeni eksploziv nije mogao aktivirati mobitelom kao što se sumnjalo na početku ovoga slučaja, no to ne znači da ga se nije moglo aktivirati na neki drugi način.

Osumnjičenici, 33-godišnji Nikola Vein i 32-godišnji Tibor Fuer, nalaze se u pritvoru Županijskoga suda u Zadru. Nikola Vein iz Zrmanje kod Gračaca uhićen je 26. studenoga prošle godine u Zadru i kod kojega je policija pronašla 250 grama plastičnog eksploziva "pentrita", a Tibor Fuer iz Donjega Srba naknadno je uhićen u Obrovcu.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika