12.01.2007. / 17:51

Autor: Nacionalova redakcija

VATIKAN

Borba za privatnu audijenciju kod Pape

Odluka premijera Sanadera da se pridruži braniteljima koji u Vatikan idu povodom 15. godišnjice priznanja Hrvatske, pretvorila je ovaj posjet u državnički posjet što je uzburkalo duhove i u Vojnom odrinarijatu

Osim ministrice Jadranke Kosor i premijera Ive Sanadera, u privatnu audijenciju kod pape Benedikta XVI. 17. siječnja u Vatikanu, trebao bi ići i pukovnik Valentino Rajković, osuđen 2003. na uvjetnu kaznu od tri godine zatvora zbog prodaje boravišnih viza stranim državljanima, objavio je Jutarnji list. Njegovo se ime našlo na popisu povlaštenih koje bi Papa trebao osobno primiti, a koji je odobrila sama ministrica koja je krsna kuma Rajkovićevom djetetu.

Naime, Rajković je tajnik Udruge dragovoljaca i veterana kojem je u presudi Općinskog suda u Zagrebu određen rok od pet godina tijekom kojih bi izvršenje novog kaznenog djela značilo odlazak u zatvor, a to razdoblje još traje. On smatra da je zbog borbe za ograničen broj mjesta za privatnu audijenciju kod Pape, došlo do spominjanja njegovog suđenja. Premijer sa sobom vodi i suprugu, a želi povesti i ministra kulture Božu Biškupića i glasnogovornika Ratka Mačeka. "Valjda bi zato željeli izgurati sve branitelje, a za to je najlakše pustiti priču da smo svi kriminalci", rekao je Rajković.

Odluka premijera Sanadera da se pridruži braniteljima koji u Vatikan idu povodom 15. godišnjice priznanja Hrvatske, pretvorila je ovaj posjet u državnički posjet što je uzburkalo duhove i u Vojnom odrinarijatu.

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika