13.01.2007. / 15:25

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ RUČNOG SATA

Europski mediji o Sanaderovim satovima

Nezavisni tjednik Nacional ovog je tjedna objavio fotografije Sanadera na kojima on nosi satove čija je ukupna vrijednost, prema procjenama stručnjaka, oko 150 tisuća eura, uključujući i jedan vrijedan 28 tisuća eura, prenijela je agencija Associated Press

International Herald Tribune prenio je u četvrtak 11. siječnja vijest agencije Associated Press o tome kako se premijer Ivo Sanader suočio s ozlojađenošću hrvatske javnosti nakon što je tjednik Nacional otkrio kako posjeduje veliku kolekciju skupih ručnih satova koje nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici. Nezavisni tjednik Nacional ovog je tjedna objavio fotografije Sanadera na kojima on nosi satove čija je ukupna vrijednost, prema procjenama stručnjaka, oko 150 tisuća eura, uključujući i jedan vrijedan 28 tisuća eura, prenosi AP.

Dalje se prenose izjave Sanaderova glasnogovornika Vlatka Mačeka koji je u četvrtak rekao da on zapravo ne posjeduje mnoge od satova koje su mu mediji pripisali te da je "medijska haranga" protiv premijera "netočan, neosnovan i senzacionalistički pokušaj narušavanja premijerova ugleda i vjerodostojnosti." Maček je dodao kako Sanader voli luksuzne satove i da je nekoliko njih skupio tijekom 30 godina rada, osobito u inozemstvu.

Vlada je kasnije u četvrtak zatražila da Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa razjasni da li bi stvari poput nakita, satova, antikviteta, namještaja ili elektronske opreme trebale biti upisane u imovinske kartice. Josip Leko, predsjednik Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, izjavio je da je "sramota da premijer ne razumije duh anti-korupcijskih zakona". Leko je najavio da će Povjerenstvo istražiti slučaj premijerovih satova, prenosi u nastavku Associated Press.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika