15.01.2007. / 11:00

Autor: Nina Tomljanović

VUKOVAR

Članovi nekadašnje Vlade posjetili herojski grad

"Svaka čast političarima, predsjednicima, Saboru, Vladi i svima drugima, ali do priznanja se najviše došlo zbog žrtava Hrvatske, a prije svega Vukovara i Vukovaraca", istaknuo Dražen Budiša, te dodao da su žrtve Vukovara ugrađene u temelje Hrvatske i da su najzaslužnije za njezino međunarodno priznanje

Članovi Vlade demokratskog jedinstva, uz potporu građanske udruge Foruma hrvatske sloge, u ponedjeljak su u povodu obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske posjetili Vukovar. Među njima su bili i tadašnji predsjednik i dopredsjednik Franjo Gregorić i Milan Ramljak, te Zdravko Tomac, Mate Granić, Dražen Budiša, Žarko Domljan, Nikica Valentić i drugi, primili su vukovarski gradonačelnik i dogradonačelnik Tomislav Šota i Vladimir Emedi, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i saborski zastupnik Vladimir Štengl.  ''Vođeni glasom savjesti i osjećajem dužnosti, došli smo ovdje položiti vijenac na Memorijalnom groblju u Vukovaru te odati počast svim poginulim i nestalim braniteljima Vukovara, svim civilnim žrtvama, svima onima koji su mučeni i ubijani po srbijanskim i srpskim logorima, onima koji su mučki ubijeni na Ovčari i svima onima koji su dali život u obrani domovine'', rekao je Milan Ramljak. Dodao je kako su članovi Vlade demokratskog jedinstva u Vukovar došli odati poštovanje Gradu heroju i njegovim građanima te svima onima koji su dali život za njegovu obranu.

"Svaka čast političarima, predsjednicima, Saboru, Vladi i svima drugima, ali do priznanja se najviše došlo zbog žrtava Hrvatske, a prije svega Vukovara i Vukovaraca", istaknuo je Dražen Budiša, te dodao da su žrtve Vukovara ugrađene u temelje Hrvatske i da su najzaslužnije za njezino međunarodno priznanje.

Članovi Vlade demokratskog jedinstva posjetili su i Bogdanovce, gdje su odali počast žrtvama, a nakon primanja u vukovarskome Gradskom poglavarstvu posjetili su i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, spomen-obilježje na Ovčari, Velepromet, franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova, vukovarski Gradski muzej te Trpinjsku cestu.

Vezane vijesti

Slavni Golden Gate Bridge obilježava 75. obljetnicu

Slavni Golden Gate Bridge obilježava 75. obljetnicu

Jedna od najpoznatijih građevina na svijetu Golden Gate Bridge ovoga vikenda slavi 75. rođendan, a vrhunac proslave bit će sutra kad će spektakularni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika