Objavljeno u Nacionalu br. 583, 2007-01-16

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

Štrok želi kupiti hotel Zvonka Kotarca

TVRTKA Gorana Štroka lansirala je novi hotelski brand i kupuje hotele u Zagrebu i Splitu

GORAN ŠTROK uložio je dosad 110 milijuna eura u kupnju i obnovu hotela u HrvatskojGORAN ŠTROK uložio je dosad 110 milijuna eura u kupnju i obnovu hotela u HrvatskojGrupacija Jadranski luksuzni hoteli u vlasništvu Gorana Štroka pregovara o tome da postane suvlasnik splitskog hotela Atrij. Riječ je o novom hotelu splitskog poduzetnika Zvonka Kotarca, koji se gradi u okviru stambeno-poslovnog kompleksa na splitskom predjelu Brodarice.

Hotel je kategoriziran s pet zvjezdica, ima 100 soba i jedan je od nekoliko hotela u vlasništvu Zvonka Kotarca, vlasnika tvrtke Dal-koning, inače jednog od najuspješnijih građevinskih poduzetnika u Splitu i Dalmaciji. U Jadranskim luksuznim hotelima nisu htjeli otkriti o kojem se hotelu radi. Tvrde da je ugovor o upravljanju ili kupnji hotela u Zagrebu i Splitu u završnoj fazi. Ti bi hoteli trebali poslovati u okviru novog Štrokova hotelijerskog branda - Gradski luksuzni hoteli - koji je formiran početkom ove godine. Predvodnik novog branda, koji će okupljati poslovne hotele u tri najveća hrvatska grada, bit će riječki Grand hotel Bonavia, prvi Štrokov hotel uopće. Štrokova međunarodna grupacija GS Hotels & Resorts, unutar koje posluju Jadranski luksuzni hoteli, upravlja s više hotela od kojih je većina u Dubrovniku. Tri hotela Štrok ima u Engleskoj, a jedan od njih također će poslovati unutar Gradskih luksuznih hotela. Polovica hotelskih kapaciteta Jadranskih luksuznih hotela kategorizirana je s pet zvjezdica a dosad je u njih uloženo 110 milijuna eura.

Vezane vijesti

Uvod u Šukerovu smjenu: Marić mora otići zbog kritika na račun HNB-a?

Uvod u Šukerovu smjenu: Marić mora otići zbog kritika na račun HNB-a?

Nakon što je u javnost procurila informacija da je šef HNB-a Željko Rohatinski zbog nedavnog istupa HDZ-ova Gorana Marića koji se u Saboru obrušio na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika