15.01.2007. / 15:33

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Grčki premijer u službenom posjetu Zagrebu

Hrvatski premijer Ivo Sanader i njegov grčki kolega Kostas Karamanlis bilateralne odnose Hrvatske i Grčke ocijenili su "izvrsnima", no za gospodarske veze rekli su kako tek trebaju dosegnuti razinu odličnih političkih odnosa

Grčki premijer Kostas Karamanlis, koji je u ponedjeljak 15. siječnja stigao u jednodnevni službeni posjet Hrvatskoj, izjavio je nakon razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom u Zagrebu kako je impresioniran napretkom Hrvatske od stjecanja neovisnosti do danas. Ocijenio je da je riječ o zemlji predvodnici cijele regije prema euroatlantskim integracijama. "Grčka uvijek stoji na strani Hrvatske i na tom putu pruža joj veliku potporu", dodao je Karamanlis.

Premijer Sanader zahvalio je Karamanlisu na "čvrstoj i neupitnoj" potpori ulasku Hrvatske i u EU i NATO, ocijenivši kako je i njegov dolazak upravo na obljetnicu stjecanja državne neovisnosti znak "prijateljstva i potpore".

Dvojica premijera su bilateralne odnose Hrvatske i Grčke ocijenila "izvrsnima", no za gospodarske veze rekli su kako tek trebaju dosegnuti razinu odličnih političkih odnosa. Jačanju gospodarske suradnje trebao bi pridonijeti uzvratni posjet Sanadera Ateni u prvoj polovici ove godine, kada će se organizirati Hrvatsko-grčki gospodarski forum.

Sanader i Karamanlis suglasili su se i o potrebi suradnje dviju država kroz regionalne organizacije, poput Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), kojim Hrvatska, nakon službene Atene, predsjeda od svibnja ove godine.

Premijer Karamanlis sudjelovao je i na svečanoj sjednici Vlade, a sastao se i s predsjednikpm Stjepanom Mesićem. Iz Ureda predsjednika priopćeno je da je na tom sastanku naglašena dobra bilateralna suradnja Hrvatske i Grčke te potreba veće suradnje na području gospodarstva.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika