Objavljeno u Nacionalu br. 583, 2007-01-16

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Svaki dokument dobiva bar kod

Ministarstvo znanosti PRVO uvelo sustav iso 9001:2000

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa postalo je prvo hrvatsko ministarstvo u kojem se počeo primjenjivati suvremeni princip uredskog poslovanja koji koriste državne uprave razvijenih zemalja. Riječ je o sustavu upravljanja kvalitetom ISO 9001:2000, koji bi trebao eliminirati nedostatke klasične birokracije i probleme poput zametnutih spisa ili dokumenata kojima se ne zna podrijetlo ili im se gubi trag. Tako će od sada svaki dokument imati jedinstveni bar kod s ključnim podacima o dokumentu, čime će svaki službenik Ministarstva moći u svakom trenutku prislanjanjem čitača na bar kod spisa saznati informaciju o statusu predmeta i osobi koja je zadužena za njegovo rješavanje.
“Uvjereni smo da ćemo uvođenjem ovog sustava napokon stati na kraj birokratizaciji državne uprave, te uvelike unaprijediti transparentnost poslovanja”, izjavio je ministar Dragan Primorac, napominjući kako novi način rada počiva na Centrixu - sustavu za upravljanje dokumentima i predmetima, razvijanom za državnu upravu.

Vezane vijesti

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

Australski Federalni sud odbacio je u petak žalbu kojom je osumnjičeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznat i kao "kapetan Dragan", želio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika