16.01.2007. / 10:20

Autor: Nina Tomljanović

ZAKON O ZAŠTITI ŽIVOTINJA

Naga Fani Stipković za Hrvatsku bez krzna

Početak dugotrajne kampanje pod nazivom ''Za Hrvatsku bez krzna'', kojoj je cilj spriječiti okrutno postupanje prema životinjama zbog potreba modne industrije započinje postavljanjem jumbo plakata s atraktivnom hrvatskom manekenkom Fani Stipković u Zagrebu i Splitu

Manekenka Fani Stipković pozirala je potpuno naga za novu promotivnu kampanju Prijatelja životinja pod nazivom ''Za Hrvatsku bez krzna'', kojoj je cilj spriječiti okrutno postupanje prema životinjama zbog potreba modne industrije.

Promocija i predstavljanje jumbo plakata ''Lijepa bez krzna'' održat će se u utorak, 16. siječnja u 11 sati, u Regent Clubu hotela The Regent Esplanade u Zagrebu. Nazočni će biti Viktor Drago, Fani Stipković i pas Sauri, koji se također pojavljuje na jumbo plakatima. Bit će predstavljen i vizualni izgled kampanje ''Za Hrvatsku bez krzna'' te podijeljene dodatne fotografije i materijali.

Početak dugotrajne kampanje kojoj je cilj spriječiti okrutno postupanje prema životinjama zbog potreba modne industrije započinje postavljanjem jumbo plakata s Fani Stipković u Zagrebu i Splitu. Pod dirigentskom palicom art direktora Cro-a-Portera Viktora Drage i ispred objektiva Duška Vlaovića, Fani Stipković je, potpuno se razodjenuvši, pomaknula granice u dosadašnjoj borbi za prava životinja u Hrvatskoj te, ovim odvažnim iskorakom, postavila i svojevrstan izazov osobama iz hrvatskog javnog života koje se još ne odriču mode kamenoga doba.

Prema novom Zakonu o zaštiti životinja, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2007., uvrštena je odredba o zabrani uzgoja životinja za krzno s čime se slaže čak 73,7 posto hrvatskih građana. Spomenuta odredba, međutim, stupa na snagu tek 1. siječnja 2017. U tom dugom vremenskom intervalu stotine tisuća životinja bit će ubijeno zbog mode i prestiža.

Kampanja će se nastaviti velikim prosvjedom u veljači, performansima i akcijama te daljnjim javnim istupanjima poznatih osoba iz estradnog života Hrvatske.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika