16.01.2007. / 15:55

Autor: Stjepan Marković

HAAG

Tužiteljstvo zatražilo šestomjesečni zatvor za Margetića

Haaško tužiteljstvo zatražilo je šestomjesečnu zatvorsku kaznu za Domagoja Margetića te plaćanje novčane kazne od 50 tisuća eura zbog otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka u suđenju protiv Slobodana Miloševića. Udruga "Jedino Hrvatska", koje je Margetić tajnik, zatraženu kaznu je nazvala nedopustivom i neprimjerenom. Priopćenje u kojemu se navodi da je zatvaranje novinara zbog objavljivanja istine nedopustivo i neprimjereno demokratskom svijetu potpisao je predsjednik udruge Milovan Šibl. Također drže da Margetić ničim nije bio obvezan čuvati haaške tajne te da mu profesionalna novinarska etika ne dopušta da javnosti taji društveno relevantne obavijesti.

Margetiću je suđenje bilo prekinuto 30. studenog kada je isteklo vrijem predviđeno za postupak. Sudsko vijeće najavilo je da će odrediti novi datum nastavka suđenja kako bi optuženik dovršio svoj iskaz i saslušale se završne riječi optužbe i obrane.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika