17.01.2007. / 12:14

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA

Kasni provedba plana zapošljavanja vrijednog 160 milijuna kuna

Za ovu je godinu predviđeno 160 milijuna kuna kako bi se zaposlilo 3.890 nezaposlenih osoba iz evidencije burze

Plan zapošljavanja za 2007. odnosno potpore na razini ministarstva za projekte koji sa sobom nose nova radna mjesta trenutno se ocjenjuje u Agenciji za tržišno natjecanje što znači da primjenjivanje mjera kasni obzirom da su se trebale početi primjenjivati već početkom godine, objavio je Novi list. Za ovu je godinu predviđeno 160 milijuna kuna kako bi se zaposlilo 3.890 nezaposlenih osoba iz evidencije burze. Ove se godine, u donosu na prošlu, planira dodatnih više od tisuću sufinanciranih radnih mjesta za mlade do 29 godina bez radnog iskustva, dugotrajno nezaposlene te žene starije od 45 i muškarace starije od 50 godina života. Obzirom da se na tržištu pokazao interes za dugotrajno nezaposlene radnike, država je gotovo udvostručila plan sufinanciranja takvih osoba, pa planira zaposliti 1.690 radnika.

U skupini mladih bez radnog iskustva namjerava se zaposliti 1.600 mladih, odnosno 564 nezaposlena više nego lani. Prošle je godine zaposleno samo 498 žena starijih od 45 godina i muškaraca starijih od 50, dok se ove godina planira sufinanciranjem zaposliti njih 600.

Vezane vijesti

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Ostati doma, s roditeljima, ili se odseliti u podstanare? Mnogi mladi ljudi u Europi si postavljaju to pitanje od trenutka kad navrše punoljetnost.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika