17.01.2007. / 14:00

Autor: Nina Tomljanović

INTERNET

Skype pokreće internetsku televiziju

Skype mogao bi dospjeti i na televizijske prijamnike, ali tvrtka će se u početku usredotočiti na to da se TV gleda na kompjutoru, i to na lagan i zabavan način

Suosnivači internetske telefonske usluge Skype otkrili su marku i detalje svog najnovijeg projekta; internetsku televiziju nazvanu Joost koja omogućuje besplatno praćenje programa glavnih TV postaja preko Interneta.

Joost se zasniva na tehnologiji besplatnog preuzimanja sadržaja s računala na računalo P2P. Mogao bi dospjeti i na televizijske prijamnike, ali tvrtka će se u početku usredotočiti na to da se TV gleda na kompjutoru, i to na lagan i zabavan način.

Niklas Zennstrom i Janus Friis, danski poduzetnici, koji su 2005. godine Skype prodali eBay-u za 2, 6 milijardi dolara, objasnili su kako novi projekt kombinira aspekte korisničkog programa za mrežnu razmjenu fajlova i uobičajene televizije.

Slično Skypu, korisnici Joosta će ''skinut'' besplatni softer koji će im pomoći u pretraživanju kanala koji ih zanimaju.Beta verzija spomenutog softvera se već može preuzimati s internetske stranice www.joost.com, ali je broj dostupnih TV kanala zasad ograničen.

Vezane vijesti

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

Engleska nogometna liga EPL je u srijedu objavila prodaju televizijskih prava za utakmice Premier League za razdoblje od 2013. do 2016. godine za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika