17.01.2007. / 16:02

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Željka Antunović: Sanader je kukavica!

"Kukavičluk je ne predočiti javnosti račun iz Verone, račune ili način na koji je stekao satove vrijedne 150 tisuća eura", izjavila je Željka Antunović

Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović reagirala je u srijedu 17. siječnja na izjavu premijera Ive Sanadera od dan ranije da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kukavica. "Kukavičluk je ne predočiti javnosti račun iz Verone, račune ili način na koji je stekao satove vrijedne 150 tisuća eura", izjavila je Željka Antunović novinarima. Sanader je, naime, u utorak 16. siječnja izjavio da je zakon koji bi bez javnog natječaja omogućio gradnju sportskih dvorana za Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine prvi predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a da se sada kukavički povlači.

Željka Antunović ocijenila je kako ta izjava zapravo otkriva kukavičluk premijera jer svoju odgovornost prebacuje na drugoga. Istaknula je da je sporni zakonski prijedlog u Sabor uputila Vlada, da to nije učinio Bandić ili neki drugi gradonačelnik, da Vlada samo razgovara i dogovara s lokalnim čelnicima, ali donosi konačnu odluku. "Ako Vlada nema svoj stav, ako nema nikakve veze s odgovornošću organiziranja Svjetskog prvenstva, onda ta i takva Vlada koja se tako ponaša ne zaslužuje uopće biti Vlada", kazala je Antunović.

Premijera i Vladu pozvala je da odgovornost za nepripremljenost u organizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu više ne prebacuje na druge, te naglasila da bi Vlada morala znati zašto je dala garancije za organizaciju prvenstva u Hrvatskoj. "Vlada mora znati na što svoje garancije daje, a ne naknadno izlaziti s ovakvim prijedlozima koji definitivno potvrđuju bahatost vlasti, njezin koruptivni karakter i nesposobnost da probleme s kojima se susreću svi, a ne samo oni koji će graditi dvorane, riješi na brz i učinkovit način", ocijenila je Željka Antunović.

Kazala je da SDP neće inzistirati da premijer Sanader javnosti objavi način na koji je stekao skupocjene satove, ali i je istaknula kako je to, zbog interesa javnosti i zakonskih propisa, premijerova obveza. "Budući da on izbjegava to učiniti, sigurno je da će to tražiti javnost, a mi u SDP-u se s tim slažemo", dodala je Željka Antunović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je u srijedu komentirati jučerašnju izjavu premijera Ive Sanadera. "Nemam komentara. Imam pametnijeg posla", rekao je Bandić novinarima tijekom posjeta Zavodu za rehabilitaciju i ortopedska pomagala u Zagrebu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika