18.01.2007. / 13:10

Autor: Nacionalova redakcija

SPLIT

U Cvikovom stanu pronađen napunjeni pištolj

Osumnjičeni vođa narko-skupine Jakša Cvitanović Cvik, u srijedu je oko 15.20 sati uhićen u stanu u Zoranićevoj ulici u Splitu. U trenutku uhićenja sa Cvikom je u stanu bio 32-godišnjak iz Vela Luke koji je do sada od strane MUP-a RH prijavljen zbod postojanja osnovane sumnje da je počinio ukupno 96 različitih kaznenih djela, od čega je 9 kaznenih djela zbog zlouporabe opojnih droga zbog čega je na Općinskom sudu u Dubrovniku pravomoćno osuđen na četiri mjeseca zatvora. Protiv njega je raspisana tjeralica zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede nakon čega je pobjegao.

U stanu u kojem je Cvik uhićen pronađen je napunjeni pištolj CZ kalibra 7,65 laptop, više mobilnih telefona, više sim kartica različitih operatera, veća količina dokumentacija te 20 grama marihuane.

Cvik prilikom uhićenja nije pružao otpor, te je priveden na kriminalističku obradu. On je u bijegu bio od početka srpnja kada su ga korčulanski policajci trebali privesti u Istražni centar u Dubrovniku zbog sumnji na teško premlaćivanje jednog mladića s Korčule. Jedna od Cvikovih bivših suradnica Želita Tomić, koja je također uhićena kao pripadnica korčulanske narko-skupine, odlučila je sve priznati te kao svjedokinja-pokajnica svjedočiti u sudskim postupcima protiv nekoliko osoba s korčulanskog područja koje dubrovačko-neretvanska policija tereti za zloporabu opojnih droga.

Vezane vijesti

Cvikova odvjetnica u pritvoru

Anu Birimiš optužuje se da je jedna od organizatora zločinačke skupine koja je počinili kazneno djelo prikrivanja protuzakonito dobivenog novca.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika