18.01.2007. / 16:10

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

SDP o projektima u Slavoniji

Na konferenciji za novinare je saborski zastupnik SDP-a Ivica Pančić ustvrdio da je projekt izgradnje kanala Dunav-Sava pogrešno zamišljen i započet te da je pitanje vremena kada će biti zaustavljen

Ivica Pančić, saborski zastupnik SDP-a, optužio je Vladu da od njezinih velikih projekata u Slavoniji, poput izgradnje kanala Dunav-Sava te navodnjavanja, neće biti ništa. Pančić smatra da je riječ o pustim obećanjima koja će se koristiti u predizborne svrhe.

Na konferenciji za novinare Pančić je ustvrdio da je taj projekt pogrešno zamišljen i započet te da je pitanje vremena kada će biti zaustavljen. Ustvrdio je da su dva ključna preduvjeta za taj projekt studija gospodarske isplativosti, koju, kako kaže, nitko nije vidio i stalno se mijenja, te dopuna studije utjecaja na okoliš, koja je rađena tijekom 90-ih godina, a zakonski okviri i standardi u zaštiti okoliša su se mijenjali.

"Vladini dužnosnici spominju različite vrijednosti izgradnje kanala, od 4 do 6 milijardi kuna, što je neozbiljno, a pitam se gdje je javni natječaj za taj projekt. Izgradnjom kanala, našim novcem, stvorit ćemo mogućnosti Federaciji BiH da na Savi izgradi svoju luku koja će biti konkurentna vukovarskoj, a čišćenjem korita Save omogućit ćemo Republici Srpskoj plovni put do Beograda", tvrdi Pančić koji smatra da bi onda u tom projektu "trebali sudjelovati i neki drugi".

Vezane vijesti

Kurečić: Vlada u korita rijeka ponovno vraća šljunčare

Kurečić: Vlada u korita rijeka ponovno vraća šljunčare

Nacrtom prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama iz 2009. godine, Hrvatska vlada kao odgovor na gospodarsku krizu i zbog ‘znatnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika