19.01.2007. / 09:38

Autor: Stjepan Marković

SAD

Većina Amerikanaca protiv slanja pojačanja u Irak

Većina Amerikanaca protivi se ratu u Iraku i slanju dodatnih trupa pokazalo je istraživanje javnog mišljenja kojeg su proveli Los Angeles Times i Bloomberga Prema tom istraživanju 64 posto ispitanika protivi se slanju dodatnih 21.500 vojnika, a 62 posto smatra da se u rat uopće nije niti trebalo ići. Drastično je i pala podrška politici predsjednika Georga Busha, samo 35 posto ispitanika podržava njegov način vođenja rata. Više ispitanika drži da bi Kongresu kojemu većinu imaju Demokrati bolje riješio situaciju u Iraku.

Sve više je onih koji zagovaraju povlačenje, samo 30 posto ispitanika misli da bi trebalo ostati u Iraku "do kraja", 46 posto misli da se treba povući u roku od godinu dana, a 19 posto želi trenutno povlačenje trupa. 60 posto ispitanih ne vjeruje da će američka pojačanja pridonijeti pobjedi nad pobunjenicima i završetku rata, dok 34 posto vjeruje u takav ishod. Većina Amerikanaca, 55 posto, ne vjeruje da im je moralna obveza pomoći u obnovi Iraka, dok 39 posto drži da je.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika