19.01.2007. / 12:38

Autor: Ana Kirin

NEVRIJEME

Zbog oluje u Hrvatskoj nestalo struje, Europa broji poginule

Orkansko nevrijeme koje od četvrtka hara dijelom Europe usmrtilo je najmanje 31 osobu i ozbiljno poremetilo zračni i željeznički promet

U Hrvatskoj su zbog jakog vjetra u četvrtak 18. siječnja pojedina mjesta u Međimurskoj, Varaždinskoj, Karlovačkoj i Koprivničko-križevačkoj županiji ostala bez struje. U tim i drugim dijelovima Hrvatske pričinjene su također manje štete na kućama, a bilo je i iščupanih stabala.

Orkan Kyril koji od četvrtka hara dijelom Europe usmrtio je najmanje 31 osobu i ozbiljno poremetilo zračni i željeznički promet. U petak ujutro u Velikoj Britaniji bilo je najmanje 12 mrtvih, u Njemačkoj sedam, u Nizozemskoj pet, u Češkoj troje, a u Francuskoj i Poljskoj po dvoje.

British Airways morao je otkazati 130 domaćih letova s Heathrowa i Manchestera. Zračna luka Liverpoola također je morala odgoditi brojne letove. Moralo se i otkazati ili zaustaviti brojne vlakove. Luka u Doveru zaustavila je promet trajektima dijelom dana. Promet je nastavljen tijekom večeri.

U Francuskoj, Švicarskoj i Njemačkoj također su otkazani brojni letovi. Iz opreza je prekinut sav željeznički promet u Njemačkoj, ponajviše zbog pada drveća na tračnice. Glavni kolodvor u Berlinu evakuiran je u četvrtak navečer nakon pada čeličnog stupa od dvije tone izazvana olujom, objavio je Deutsche Bahn. Nitko nije ranjen.

Vezane vijesti

Jak vjetar srušio konstrukciju "balona", poginuo 66-godišnji Vinkovčanin

Jak vjetar srušio konstrukciju "balona", poginuo 66-godišnji Vinkovčanin

U nesreći koja se dogodila večeras u Vinkovcima, kada je jak vjetar slomio i srušio konstrukciju tzv. balona na sportskom terenu, poginuo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika