22.01.2007. / 15:29

Autor: Martina Zeković

SAD

Bush na vrhu liste najzapaženijih citata 2006. godine

Kako kaže Shapiro, šale nisu izabrane zbog elokvencije ili divljenja, već zato što otkrivaju duh našeg vremena

Predsjednik Bush dospio je na vrh liste najzapaženijih citata 2006. godine. Njegov najpoznatiji citat "Ja sam taj koji odlučuje i ja odlučujem što je najbolje, a najbolje je da Donald Rumsfeld ostane ministar obrane", prozvan je "bushizmom". Druge dvije Busheve izjave koje su ušle u knjigu Freda Shapira su: "Amerika je ovisna o nafti" i njegovo obraćanje srednjoškolcima nakon uragana Katrina: "Ja preuzimam punu odgovornost za odgovor federalnih vlasti".

Drugi zapaženi citati godine su onaj britanskog komičara Sache Barona Cohena o njegovom filmu Borat: "Šala nije na račun Kazahstana. Mislim da je šala na račun onih ljudi koji vjeruju da Kazahstan kakav ja opisujem postoji". Na petom mjestu nalazi se šala još jednog komičara, Stephena Colberta, o Bushu i Bijeloj kući: "Najbolja stvar vezana za tog čovjeka je da je on uvijek ustrajan. Znaš na čemu stoji. On u istu stvar u koju je vjerovao u ponedjeljak, vjeruje i u srijedu, bez obzira što se dogodilo u utorak".

Kako kaže Shapiro, šale nisu izabrane zbog elokvencije ili divljenja, već zato što otkrivaju duh našeg vremena. Kako nijedna lista ne bi bila potpuna bez izjave Paris Hilton, u ovu je knjigu uvrštena njezina rečenica: "Kada sam bila mala nisam znala da živim u palači, a onda sam otišla kod prijateljice i bila sam, kao - Oh!"

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika