22.01.2007. / 17:35

Autor: Nina Tomljanović

EUROPSKA UNIJA

2007. Europska godina jednakih mogućnosti

Vladimir Špidla, europski povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti održat će u utorak konferenciju za novinare koja će biti fokusirana na očekivanja od Europske godine jednakih mogućnosti, a govorit će i o rezultatima istraživanja Eurobarometar o tome što Europljani misle o diskriminaciji

Godina 2007. proglašena je Europskom godinom jednakih mogućnosti za sve, budući da većina Europljana vjeruje da etničko podrijetlo, vjera, invaliditet ili godine mogu biti prepreka u pronalasku posla, čak i kada su kvalifikacije jednake; budući da žene i dalje imaju manje od četvrtine parlamentarnih mjesta u EU i budući da u EU ima više od 50 milijuna ljudi s invaliditetom. U utorak 23. siječnja održat će se svečanost povodom pokretanja Europske godine u Bruxellesu, a cilj tog projekta je pomoći da se podigne razina svijesti o koristima različitosti i informira šira javnost o pravima na slobodan život i o diskriminaciji, najavljuje se iz Bruxellesa. U okviru te inicijative vrijedne 15 milijuna eura planirane su razne aktivnosti na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini u 30 zemalja koje sudjeluju u projektu. To je 27 zemalja EU, te Norveška, Island i Lihtenštajn.

Vladimir Špidla, europski povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti održat će u utorak povodom pokretanja kampanje konferenciju za novinare koja će biti fokusirana na očekivanja od Europske godine jednakih mogućnosti, a govorit će i o rezultatima istraživanja Eurobarometar o tome što Europljani misle o diskriminaciji.

''Summit jednakih mogućnosti'' održat će se pak 30. i 31. siječnja u Berlinu a na njemu će sudjelovati ministri iz EU, predstavnici sindikata, udruga poslodavaca, te nevladinih organizacija.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika