24.05.2003. / 00:00

Autor: Petra Smoljak

FRANKS IDE U MIROVINU
Tommy Franks, zapovjednik američke Središnje komande, koji je vodio ratove u Afganistanu i Iraku, odlazi u mirovinu, najavljeno je u američkom ministarstvu obrane. Kada će on točno otići u mirovinu nije objavljeno. Njegov trogodišnji mandat zapovjednika Centralne komande istječe u srpnju, pa je vjerojatno da mu neće biti produljen mandat, te će tada on napustiti vojsku.
Tako otpadaju sve spekulacije da bi on mogao otići na viši položaj. Poznato je da ga je ministar obrane želio imenovati na položaj zapovjednika američke kopnene vojske, jer ga je smatrao najsposobnijim da pokrene veliku reformu kopnenih snaga, za koju se Rumsfeld već dulje vrijeme zalaže, vrlo nezadovoljan sadašnjim ustrojstvom armije. Franks je izjavio da je “ponuda jako primamljiva, ali izvan njegovog kruga interesa”.
Čuju se procjene da Franks smatra da bi pokretanje reforme vojske bio odviše složen posao u sferi koja njega ne zanima. Uz to, on je sada u prilici da u civilu financijski iskoristi ono što je postigao kao vojnik, te tako osigura starost. Dobit će sigurno ogroman honorar za memoare, a i predavanja bi mu se odlično honorirala.

Vezane vijesti

Glumio pokojnu majku zbog mirovine

Glumio pokojnu majku zbog mirovine

Porotnici na sudu u New Yorku morat će gledati snimku nadzorne kamere na kojoj se muškarac navodno odjeven kao žena predstavlja kao vlastita pokojna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika