23.01.2007. / 16:01

Autor: Stjepan Marković

KOSOVO

Ahtisari u petak predstalja rješenje za Kosovo

Marti Ahtisatri završio je prijedlog za rješenje statusa Kosova i u petak će ga predstaviti članovima Kontakt skupine na sastanku u Beču, izjavio je Ahtisarijev glasnogovornik Remi Durlo. Očekuje se da će prijedlog sadržavati neku formulu nezavisnosti Kosova, no on nije definitivno rješenje jer se o njemu moraju očitovati Beograd i Priština, te ga potvrditi Vijeće sigurnosti UN-a.

"To nije službeno predstaljanje tog dokumenta, mi ćemo sadržaj dokumenta predočiti samo Kontakt skupini, a potom ćemo posjetiti Prištinu i Beograd i službeno predstaviti prijedlog objema stranama", istakao je Durlo.

Durlo nije mogao da potvrdi da će Ahtisarijev prijedlog biti pred Vijećem sigurnosti UN do kraja ožujka, kako je ustvrdio Frank Wisner, američki predstavnik u pregovorima o Kosovu.

"Ne mogu reći točan datum, to uglavnom ovisi o reakciji na prijedlog kada bude predstavljen. Mi se nadamo da će taj proces teći brzo nakon što iznesemo prijedlog", kazao je Durlo, navodeći da Ahtisari ne želi odlaganje procesa.

Očekuje se da bi iznošenje prijedloga za rješenje statusa Kosova moglo imati utjecaja na formiranje buduće srpske vlade, budući da je to bila jedna od važnijih tema predizborne kampanje

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika