24.01.2007. / 09:41

Autor: Ana Kirin

TUŽBA

Odvjetnik Jurašinović tuži Mesića jer ga je uputio u Vrapče

U tužbi se navodi kako je Stjepan Mesić, prigodom posjeta Našicama 10. studenoga 2006. godine, u obraćanju novinarima, za Jurašinovića uvredljivo izjavio: "Ali ja bih mu preporučio kad dođe u Zagreb da posjeti Vrapče jer tamo mogu pružiti takvim ljudima efikasnu pomoć, to je sjajna prilika, neće ga puno koštati, a naši liječnici su poznati po efikasnosti"

Francuski odvjetnik hrvatskog podrijetla Ivan Jurašinović podnio je Općinskom sudu u Zagrebu privatnu tužbu protiv predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, zbog povrede časti i ugleda, izvijestio je Odvjetnički ured Zvonimira Hodaka, koji zastupa Jurašinovića. U tužbi se navodi kako je Stjepan Mesić, prigodom posjeta Našicama 10. studenoga 2006. godine, u obraćanju novinarima, za Jurašinovića uvredljivo izjavio: "Ali ja bih mu preporučio kad dođe u Zagreb da posjeti Vrapče jer tamo mogu pružiti takvim ljudima efikasnu pomoć, to je sjajna prilika, neće ga puno koštati, a naši liječnici su poznati po efikasnosti". U tužbi se ocjenjuje kako je "citiranom izjavom tuženik (Mesić), koristeći se svojim položajem Predsjednika Republike i medijskom pozornošću koju takav položaj implicira, na najgrublji način povrijedio čast i ugled tužitelja, njegov profesionalni i moralni kredibilitet te ga je javno diskvalificirao kao duševno poremećenu osobu".

Mesić je spornu izajvu dao nakon što je odvjetnik Jurašinović u ime svog klijenta Marina Tomulića podnio kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva protiv Marka Nikolića, a u kojoj se spominje i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić kao svojevrsni politički patron navodnog naručitelja ubojstva Hrvoja Petrača.

Ivan Jurašinović je francuski odvjetnik hrvatskog podrijetla koji u svojoj odvjetničkoj praksi zastupa brojne pripadnike hrvatske nacionalne manjine u Republici Francuskoj, navedeno je u tužbi Odvjetničkog ureda Zvonimira Hodaka, a "nakon javne objave sporne izjave znatno mu je otežan rad i ostvarivanje socijalnih i profesionalnih kontakata".

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika