24.01.2007. / 13:45

Autor: Ana Kirin

JADRANKA PROTIV JADRANKE

Jadranka Kosor u saboru se branila od optužbi

Tijekom saborskog "aktualnog prijepodneva" SDP-ova zastupnica Milanka Opačić optužila je Jadranku Kosor da je naredila Jadranki Cigelj sigurnosnu provjeru članova Savjeta i upitala ju do kada će za taj i druge njezine propuste, odgovarati drugi

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor u srijedu 24. siječnja je ponovno odbacila optužbe da je naredila nedavno smijenjenoj predstojnici Ureda za udruge Jadranki Cigelj da zatraži sigurnosnu provjeru članova Savjeta za razvoj civilnog društva.

Tijekom saborskog "aktualnog prijepodneva" SDP-ova zastupnica Milanka Opačić optužila je Jadranku Kosor da je naredila Jadranki Cigelj sigurnosnu provjeru članova Savjeta i upitala ju do kada će za taj i druge njezine propuste, poput smjene pomoćnika u njezinu ministarstvu te ukinutog zakona prema kojemu su djeca branitelja imala povlastice pri upisu na fakultete, odgovarati drugi.

Jadranka Kosor joj je odgovorila kako je Jadranka Cigelj sama tražila sigurnosnu provjeru, da to dokazuje i njezin potpis na dopisu obavještajnim službama, a optužbe na svoj račun nazvala je lažima. Kazala je da je zaprepaštena saznanjem o sigurnosnoj provjeri, da je reagirala odmah drugi dan, jer je "skandalozno i nedopustivo na taj način narušavati inače vrlo dobar odnos Vlade i udruga civilnog društva".

Na prozivke za smjene svojih pomoćnika, Kosor je rekla da su oni, čim je doznala da su protiv njih pokrenuti kazneni postupci, i smijenjeni. Na optužbe za zakon koji je ukinuo Ustavni sud odgovorila je da je i Zakon o pravima branitelja koji je donijela bivša vlast sadržavao odredbu o povlaštenom upisu djece branitelja. SDP-ovce je prozvala jer su, kako je rekla, za glasovanja o tom zakonu napustili sabornicu, pa je, kaže, deplasirano prigovarati nečemu što je dobilo potporu saborske većine. Izvijestila je da njezino Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti radi na iznalaženju rješenja kako pomoći djeci branitelja pri upisu u škole i na fakultete.

Milanka Opačić je, nezadovoljna odgovorom, potpredsjednicu Vlade optužila da je tajne službe "stavila u funkciju obračuna s političkim neistomišljenicima", upitavši do kada će obavještajna zajednica "njuškati po našim životima".

U svom novom broju Nacional je objavio intervju s Jadrankom Cigelj.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika