24.01.2007. / 14:31

Autor: Nina Tomljanović

KULTURA

Festival smijeha

Koncepcija festivala je multidisciplinarna, a bit će obuhvaćeni izdavački i likovni sadržaji, kao i ulične predstave i književne večeri

FESTIVAL SMIJEHA U ISTRI, Istarska županija uvrstila je u program prioriteta za ovu godinu jer riječ je o jedinstvenoj manifestaciji kulture, kako zbog njene koncepcije, budući se bavi fenomenom smijeha, tako i zbog specifične organizacije te širine prostora na kojem se događa.

Festival smijeha nastao je na tragu Tjedna smijeha, održanoga u Istri 1992. godine, a organiziraju ga umjetnička organizacija Prolegomena art i pulska Agencija Mara.
Predsjednik Festivalskog vijeća i zamjenik županijskog pročelnika za kulturu Vladimir Torbica istaknuo je da je riječ o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji, kako zbog fenomena smijeha kojim se bavi, tako i zbog specifične organizacije i širine prostora na kojemu se festival događa.
Po njegovim riječima, i Istarska županija svesrdno je podržala taj festival, posebice zato što se održava u vrijeme kada nedostaje drugih kulturnih manifestacija.

Direktor Festivala Eduard Tomičić Buntauli napomenuo je da će se Festival povezati s karnevalima koji se u spomenuto vrijeme održavaju u Istri i na Kvarneru, čime će se, smatra, kvalitetno povezati i kultura i turizam tih prostora. Pritom je napomenuo kako je namjera festivala pružiti kulturne sadržaje u razdoblju koje njima oskudijeva, pa time animirati domicilno stanovništvo diljem Istre i Kvarnera i tako obogatiti kulturni turizam.

Koncepcija festivala je multidisciplinarna, a bit će obuhvaćeni izdavački i likovni sadržaji, kao i ulične predstave i književne večeri.
Prvi internacionalni festival smijeha u Istri održat će se od 25. siječnja do 25. veljače u 17 istarskih općina i gradova, a na njemu će u 80 programa sudjelovati 600 sudionika.

Vezane vijesti

Voda koncesionarima

Voda koncesionarima

Prvi regionalni festival vode, kojeg je inicirala najveća regionalna izdavačka kuća Europa press holding, a organizirao Jutarnji list započeo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika