24.01.2007. / 15:16

Autor: Nina Tomljanović

SPORT

Nalazi Dominikovića lažirani!

"Najstrašnije od svega je to što su nam Španjolci napravili. Jedan mlad i nedužan čovjek ostao je kući poput kakvog kriminalca, dok su ostali dečki krenuli za Njemačku za SP. Potvrdile su se naše sumnje od trenutka kad smo doznali za navodni doping. I to je zaista strašno." - iz Njemačke se javio predsjednik HRS-a Željko Kavran

Nakon što je informacija o pozitivnom doping nalazu Davora Dominikovića, našeg rukometnog reprezentativca, uzdrmala cijeli rukometni savez, u srijedu, 24. siječnja ponovni nalaz pokazao je da to nije istina, prenosi indeks.hr.

Naime, nalaz Dominikovića bio je negativan još prilikom prvog testiranja obavljenog 20. prosinca. Dominiković je, kako nam je potvrdio predsjednik HRS-a Željko Kavran, bio pozitivan na blagi diuretik koji uopće nije na popisu zabranjenih supstanci.

Stvari su došle na svoje nakon što je naš savez preko IHF-ove komisije zatražio što bržu analizu B uzorka. U cijelu ''aferu'' uključio se i Dominikovićev klub San Antonio Portland, čiji su čelnici iskazali maksimalno povjerenje u svog rukometaša, zatraživši ponovljene nalaze A uzorka.

Premda nam nije jasno na koji se način jedna rukometna velesila poput Španjolske mislila izvući s ovako mutnim igrama, dogodilo se upravo to, da su ljuti konkurenti jednostavno proglasili Dominikovićeve nalaze - pozitivnima! Iako se sporni diuretik, kao što smo napomenuli, ne nalazi na popisu zabranjenih.

Nalazi ponovljenog A testa stigli su iz Madrida, nakon čega je Dominiković promptno oslobođen optužbi. Vrlo brzo naš savez sredit će svu potrebitu dokumentaciju te će naša obrana dobiti najjače moguće pojačanje najranije u četvrtfinalu.

"Najstrašnije od svega je to što su nam Španjolci napravili. Jedan mlad i nedužan čovjek ostao je kući poput kakvog kriminalca, dok su ostali dečki krenuli za Njemačku za SP. Potvrdile su se naše sumnje od trenutka kad smo doznali za navodni doping. I to je zaista strašno." - iz Njemačke se javio predsjednik HRS-a Željko Kavran.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika