25.01.2007. / 15:20

Autor: Stjepan Marković

Američka vojska prikazala je javnosti svoje novo oružje, riječ je o toplinskim zraka koje stvaraju osjećaj zapaljenja kod žrtava, no ne uzrokuje nikakve ozljede, priopćilo je američko ministarstvo obrane. Primjenu bi trebao naći kod raspršivanja demonstranata, ali i u vojne borben svrhe. Oružje je puno sigurnije i učinkovitije od gumenih metak ili bilo kojeg drugog nesmrtonosnog oružja. Vojni dužnosnici su vrlo zainteresirani za tehnologiju koja je proizvela taj toplotni top nazvan "Tihi Čuvar". "Ova nova tehnologija otvorit će našim vojnicima neke nove mogućnosti", rekao je vojni dužnosnik Theodore Barna i dodao da bi se mogao naći u naoružanju američke vojske oko 2010. godine.

"Tihi čuvar" ima domet od 500 metara, a može se lagano ugraditi na vozila čime dobiva mobilnost. Njegove toplotne zrake probijaju kroz odjeću i na površinskome dijelu kože stvaraju osjećaj topline od 50 stupnjeva Celzijusa, no prema riječima proizvođača ne uzrokuje nikakve trajne ili štetne posljedice.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika