25.01.2007. / 17:27

Autor: Nina Tomljanović

KONCERT

Dub Syndicate u Močvari

U četvrtak, 1. veljače, u klubu Močvara nastupit će engleska dub reggae grupa Dub Syndicate. Bend je osnovao bubnjar Style Scott, a prvi album The Pounding System su objavili 1982. u izdavačkoj kući On-U Sound poznatog producenta Adriana Sherwooda.

Bubnjar Scott jedini je stalni član grupe i surađivao je s poznatim reggae glazbenicima kao što Lee Scratch Perry i U-Roy a nedavno je osnovao vlastitu izdavačku kuću Lion & Roots. Scott je napustio London jer, kako kaže, život u njemu je skup. Preselio se na na Jamajku gdje ima farmu.

“Uzgajam neke biljke, imam nekoliko životinja i to je sve. Ali, uglavnom sviram i od toga živim. U London idem nekoliko puta godišnje. Najviše vremena provodima na Jamajci, tamo mi odgovara klima, poznajem ljude i oni znaju mene”, rekao je Scott u jednom intervjuu. Dub Syndicate nikada nije prestao snimati nove albume a 2006. grupa je objavila posljednju ploču The Rasta Far I.

Vezane vijesti

Krokodil - Književni festival

Krokodil - Književni festival

Zagreb, 13. lipnja 2012. - Novi veliki ljetni festival Krokodil, regionalni i internacionalni festival čitanja, po prvi put od svog osnivanja održat… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika