25.01.2007. / 18:01

Autor: Stjepan Marković

AFERA CIGELJ

Kosorica i Vlada prijavljeni Državnom odvjetništvu

U pismu stoji da postoje indicije da je počinjeno kazneno djelo krivotvorenja službene isprave i korištenje iste, zlouporabu položaja i ovlasti te nesavjesno postupanje u obnašanju službe

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj prijavila je Državnom odvjetništvu hrvatsku Vladu i njenu potpredsjednicu Jadranku Kosor zbog ne zakonitog smjenjivanja Jadranke Cigelj koja se udruzi obratila za pomoć. "Stav da u ovom slučaju postoje ozbiljne indicije počinjenja kaznenog djela temeljimo na odredbama Kaznenog zakona RH koje reguliraju krivotvorenje službene isprave i korištenje iste, zlouporabu položaja i ovlasti te nesavjesno postupanje u obavljanju službe", navodi predsjednik Udruge Munir Podumljak u otvorenom pismu koje je uputio premijeru Ivi Sanaderu.

U otvorenom pismu se Jadranku Kosor optužuje za korištenje lažnog upitnik kao izgovora za njezinu smjenu čime je nanijela štetu Jadranki Cigelj i ozbiljno ugrozila kredibilitet rada Vlade.

"Iako je imala prilike, Vlada RH nije učinila ništa čime bi ispravila svoje pogreške u postupanju niti se ogradila od postupanja potpredsjednice Kosor. Upravo suprotno, svoje i postupke potpredsjednice Kosor Vlada RH pokušava opravdati naglašavanjem nedopustivosti sigurnosne provjere kandidata za članstvo u Savjetu za razvoj civilnog društva bez da su prije toga neosporno utvrđene činjenice", stoji u pismu.

Vezane vijesti

17 godina mojih značajnih rezultata

17 godina mojih značajnih rezultata

Prihvaćam što će za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci uključila u HDZ, to je politička realnost, poručila je danas Jadranka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika