25.01.2007. / 18:33

Autor: Ana Kirin

MITO

Liječnik Janice Kostelić osumnjičen za primanje mita

Dr. Radetić se na ročištu u četvrtak 25. siječnja izjasnio da se ne osjeća krivim i ustvrdio da mu je sve podmetnuto kako bi ga se maknulo iz bolnice jer je nekima nepodnošljivo što još uvijek operira brže i bolje od njih

Zagrebački liječnik otorinolaringolog Miljenko Radetić iz Opće bolnice Sveti duh, koji je prije tri godine odstranio štitnjaču Janici Kostelić, osumnjičen je za primanje mita zbog čega je u četvrtak 25. siječnja i saslušan na zagrebačkom Županijskom sudu. Radetića se sumnjiči da je u dva navrata, 2004. i 2005. godine, od jednog pacijenta primio ukupno 6 tisuća kuna kako bi mu obavio neke medicinske i operativne zahvate.

Nakon istražnog ročišta na kojemu je uz odvjetnika iznio svoju obranu i izjasnio se da se ne osjeća krivim, 70-godišnji Radetić je izjavio da mu je sve podmetnuto kako bi ga se maknulo iz bolnice jer je nekima nepodnošljivo što još uvijek operira brže i bolje od njih. Pritom je istaknuo kako se optužba poklopila s produljenjem njegovog bolničkog projekta na još tri godine. Ustvrdio je kako su oni koji su mu podmetnuli već postigli željeni efekt jer će se sada mediji uključiti u njegovo sramoćenje. "Jako sam pogođen ovim optužbama, i to baš na koncu moje karijere. Ovo je očito sezona lova na liječnike, ali ja sam borac", kazao je Radetić.

O pojedinostima prijave protiv Miljenka Radetića nisu se mogle doznati pojedinosti jer je riječ o USKOK-ovom predmetu, pa se sve odvija u tajnosti.

Radetić je doktor znanosti, specijalist otorinolaringologije, voditelj projekta "Uzroci porasta učestalosti raka štitne žlijezde u Republici Hrvatskoj" Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Autor je niza projekata na području istraživanja tumora, poglavito raka štitne žlijezde.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

Potvrđena optužnica protiv Milkovića i Pacaka zbog primanja mita

Zagrebački Županijski sud potvrdio je danas u cijelosti USKOK-ovu optužnicu protiv bivšega glavnog izvršnog direktora Ine i direktora Crosca Bojana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika