26.01.2007. / 11:03

Autor: Stjepan Marković

SPLIT

Cvikova odvjetnica u pritvoru

U posebnu izvješću Anu Birimiš tereti se da je nezakonitim radnjama, preprodajom nekretnina i pokretnina, legalizirala veliku količinu novca, najmanje tri milijuna kuna

Anu Birimiš optužuje se da je jedna od organizatora zločinačke skupine koja je počinili kazneno djelo prikrivanja protuzakonito dobivenog novca. USKOK sumnja da su najmanje dva milijuna kuna novca zarađenog preprodajom droge polagali na bankovne račune, ulagali u poslovanje svojih trgovačkih društava i obrta, kupovali osobne automobile, plovila motocikle i u izgradnju nekretnina. U posebnu izvješću tereti ju se da je nezakonitim radnjama, preprodajom nekretnina i pokretnina, legalizirala veliku količinu novca, najmanje tri milijuna kuna.

Nakon prvog saslušavanja sudac Nenad Cambi nije joj odredio pritvor jer je smatrao da nema dokaza o njezinom sudjelovanju u preprodaji droge, te je bila puštena na slobodu. No sudac Lozina joj je nakon novog ispitivanja odredio pritvor. Prilikom ispitivanja Ana Birimiš je negirala sve optužbe, a njezin odvjetnik je najavio podnošenje žalbe na pritvor.

Cvitanović je optužen da je organizator skupne koja je preprodavala drogu na Korčuli, te je priznao da s njom bio u vezi. Policija je prilikom njegovog uhićenja pronašla prijenosno računalo na kojima su zabilježene transakcije i kontakti.

Sudac Davor Svalina je na temelju zahtijeva USKOK-a donio odluku o privremenoj zabrani raspolaganja imovinom za Cvika, njegovog brata Mirjana i odvjetnicu Anu Birimiš.

U pritvoru vezano za ovaj slučaj se nalaze još prvoosumnjičeni Cvika, Darko Cetinić, Luka Bulić i Milan Trifković. Na slobodi se nalazi još 16 osoba osumnjičenih da pripadaju ovoj kriminalnoj skupini.

Vezane vijesti

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

Vizuru grada Korčule od nedavno krasi ogromna betonska građevina trgovačkog centra Tommy, a dozvolu za gradnju je navodno izdao Konzervatorski odjel… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika