26.01.2007. / 12:29

Autor: Ana Kirin

FINSKA

Objavljen roman sastavljen od sms poruka

Priča o fiktivnom finskom menedžeru koji odluči ostaviti posao i putovati Europom i Indijom, odakle s prijateljima i rodbinom komunicira isključivo SMS porukama, sadrži oko tisuću poruka, ispisanih kronološkim redom na 332 stranice

Roman Hannua Luntiale "Zadnje poruke", sastavljen u cijelosti od SMS poruka objavljen je u srijedu 24. siječnja u Finskoj. Priča o fiktivnom finskom menedžeru koji odluči ostaviti posao i putovati Europom i Indijom, odakle s prijateljima i rodbinom komunicira isključivo SMS porukama, sadrži oko tisuću poruka, ispisanih kronološkim redom na 332 stranice.

Roman vrvi gramatičkim pogreškama i skraćenicama uobičajenima za tekstualne poruke što se šalju putem mobitela. "Vjerujem da će u konačnici tekstualne poruke otkriti mnogo više o liku iz romana nego li bi se isprva moglo pomisliti", tvrdi Luntiala, inače direktor tvrtke za baze podataka.

Inače šutljivi Finci, vični mobilnim telefonima, svim su srcem prihvatili tekstualne poruke kao sredstvo komunikacije u privatnom životu. Premijer Matti Vanhanen nedavno je dospio na naslovnice tabloida nakon što je navodno prekinuo vezu sa svojom djevojkom i o tome je obavijestio SMS porukom.

Vezane vijesti

Najomraženija osoba u Pučišćima

Najomraženija osoba u Pučišćima

Protiv stečajnog upravitelja Jadrankamena, Ive Bučana, nema zabilježenih kaznenih prijava ili pokrenutih postupaka, istina je kako je bio stečajni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika