26.01.2007. / 17:50

Autor: Nina Tomljanović

SVIJET

Chavez prijeti američkom veleposlaniku

Do prijetnje je došlo nakon Brownfieldove reakcije na najavu mjera nacionalizacije u naftnom sektoru

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez zaprijetio je da će američkog veleposlanika u Caracasu Williama Brownfielda proglasiti ''personom non grata'' i izbaciti ga iz zemlje. Do prijetnje je došlo nakon Brownfieldove reakcije na najavu mjera nacionalizacije u naftnom sektoru.

''Veleposlanik SAD-a kazao je kako svaka vlada na svijetu, pa i moja, mora provoditi nacionalizaciju na transparentan način, legalan i nudeći pravedne i brze kompenzacije pogođenim osobama'', istaknuo je venezuelanski predsjednik. ''Gospodine veleposlaniče, morate se baviti poslovima svoje zemlje, a nikako poslovima Venezuele, i ako tako nastavite prekršit ćete Ženevske konvencije, a to će predstavljati tešku pogrešku'', dodao je Hugo Chavez.

Agencije koje prenose Chavezovo obraćanje komentiraju kako je venezuelanski predsjednik vjerojatno pobrkao Ženevsku s Bečkom konvencijom kojom se uređuju diplomatski odnosi.

Vezane vijesti

Povratak Chaveza nakon liječenja

Povratak Chaveza nakon liječenja

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez (57) u utorak je sudjelovao u jednoj televizijskoj emisiji koja je trajala više od dva sata, a riječ je o njegovu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika