27.01.2007. / 10:07

Autor: Ana Kirin

SISAK

Kaznene prijave za granatiranje Siska

Iako u Županijskom državnom odvjetništvu nisu mogli govoriti koga prijava tereti, izvori u policiji kažu da je riječ o 11 osoba među kojima je i Milan Kiković, nekadašnji zapovjednik samostalnog odreda Caprag, srpske vojne formacije osnovane na početku agresije na sisačkom području

Policija je u petak 26. siječnja Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijela kaznenu prijavu protiv 11 osoba za granatiranje Siska 1991. godine. Županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak potvdio je da je odvjetništvo zaprimilo kaznenu prijavu te da će naknadno odlučiti što će biti dalje. Iako u Županijskom državnom odvjetništvu nisu mogli govoriti koga prijava tereti, izvori u policiji kažu da je riječ o 11 osoba među kojima je i Milan Kiković, nekadašnji zapovjednik samostalnog odreda Caprag, srpske vojne formacije osnovane na početku agresije na sisačkom području. Njegova vojna formacija logistički se oslanjala na garnizon JNA u Petrinji, kojim je zapovijedao Slobodan Tarbuk.

Ukupno je 39 osoba pod intenzivnom istragom zbog ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim civilima na području općina Sisak, Petrinja, Glina, Hrvatska Dubica i Kostajnica.

Na području Sisačko-moslavačke županije u srpskoj agresiji stradalo je 2100 civila i branitelja. Zasad je podignuto 400 kaznenih prijava za ratne zločine, a 195 osoba je optuženo. Izrečeno je 120 presuda, no vrlo je malo osuđenika u zatvorima, jer su uglavnom svi nedostupni.

Vezane vijesti

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Šest godina za ratni zločin nije prirodno

Članovi obitelji poginulih iz Lovasa i predstavnici lokalnih vlasti u Lovasu, koji su u utorak u Beogradu nazočili izricanju presude četrnaestorici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika