28.01.2007. / 09:20

Autor: Nacionalova redakcija

NFL NA Z1 TELEVIZIJI

Superbowl: spektakularno finale američkog nogometa

U nedjelju točno u ponoć na Z1 televiziji počinje prijenos Superbowla, finala sezone profesionalne lige američkog nogometa National football league. Spektakularan televizijski prijenos redovito je jedna od najgledanijih emisija u svijetu, a ove je godine dostupan i hrvatskim gledateljima.

U četrdeset i prvom velikom finalu igrat će Indianapolis Colts protiv Chicago Bearsa, a utakmica će se održati u Miamiju, na stadionu Miami Dolphinsa. Zabave će biti i za one kojima je američki nogomet manje važan: američku himnu će pred utakmicu otpjevati Billy Joel, a u poluvremenu će nastupiti Prince uz pratnju stotinu članova limene glazbe floridskog sveučilišta FAMU. Kao sukomentator će se pojaviti slavni quarterback iz povijesti Dolphinsa Dan Marino, a on će sudjelovati i u bacanju novčića kojim će momčadi izabrati strane. Prije same utakmice nastupit će i akrobati iz družine Cirque de Soleil.

Superbowl je uvijek bio poznat i po najskupljem reklamnom prostoru na američkim televizijama pa je tako ove godine cijena emitiranja poluminutnog spota 2,6 milijuna dolara.

Superbowlom će se završiti ova službena sezona NFL-a, prva prikazana na Z1 televiziji, i to pod Nacionalovim pokroviteljstvom. Zahvaljujući ovim prijenosima u Hrvatskoj je poraslo zanimanje za američki nogomet. Prvi hrvatski klub američkog nogometa Zagreb Thunder (www.zagreb-thunder.hr) već sada uz seniorsku postavu ima i pomladak, a prošle je jeseni odigrao prve međunarodne utakmice.

Vezane vijesti

Reci kojim se sportom baviš i reći ću ti tko si

Reci kojim se sportom baviš i reći ću ti tko si

Thomas Frankenbach uspješan je karatist te stručnjak za ishranu i sportsku medicinu. Od 2004. na jednoj klinici za rehabilitaciju u Bad Salzschlirfu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika