15.07.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ZAGREB

MATO ARLOVIĆ NE PODRŽAVA PODJELU HRVATSKE NA 5 REGIJA

MATO ARLOVIĆ NE PODRŽAVA
PODJELU HRVATSKE NA 5 REGIJA

‘Podjela Hrvatske na 5 regija znači uvođenje federalizma i ne bi donijela smanjenje troškova državne uprave’ – izjavio je u ponedjeljak potpredsjednik Sabora Mato Arlović za Jutarnji list. Arlović inicijativu skupine regionalnih stranaka o podjeli države na regije smatra pogrešnom i tvrdi da je županijski sustav dovoljno približio državnu upravu građanima. ’Županije treba stimulirati da se interesno povezuju radi iskorištavanja svojih gospodarskih i drugih prednosti, jer to je regionalni razvoj, a državu u tom smislu nema potrebe dijeliti na administrativne regije’ – zaključio je Arlović.
Podsjećamo, nedavno su regionalne stranke DS, PGS, SBHS, DA i ASH potpisale Goransku deklaraciju kojom su iznijeli ideje reorganizacije državne uprave. Hrvatska bi, po njihovom mišljenju, trebala biti podijeljena na Dalmaciju, Istru, Riječku Regiju, Središnju Hrvatsku, te Slavoniju i Baranju. Damir Jurić iz SBHS-a smatra da bi se takvom reorganizacijom moglo uštedjeti oko 30 % troškova državne uprave jer, po njegovim riječima, središnja uprava i Županije zbog preklapanja poslova nepotrebno troše stotine milijuna kuna.

Vezane vijesti

Hrvatska ukida županije i uvodi pet regija?

Hrvatska ukida županije i uvodi pet regija?

Nakon predstojećih parlamentarnih izbora, Hrvatska bi mogla ukinuti sadašnje županije te ustrojiti pet novih regija. Prema pisanju Vjesnika, razlog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika