26.05.2003. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

LONDON

SLUŽBENI POPIS MUŽEVA KOJI TUKU ŽENE

SLUŽBENI POPIS MUŽEVA KOJI TUKU ŽENE

Britanska vlada priprema zakon po kojem će se stvoriti nacionalni popis muškaraca koji tuku žene, a nove partnerice tih muškaraca bit će službeno obaviještene od strane policije kada ulaze u novu vezu. Taj će popis biti na raspolaganju policiji, bolnicama, socijalnim službama, državnim službama koje daju financijsku pomoć siromašnim građanima, te pojedinim tvrtkama koje zapošljavaju ljude na poslove gdje kontaktiraju s mnogo drugih osoba. Na taj popis stavit će se svi muškarci koji su sudski osuđeni zbog premlaćivanja žena. Oni koji su osuđeni na šest mjeseci zatvora bit će na popisu sedam godina, a oni koji su kažnjeni s dvije i pol godine zatvora bit će na popisu doživotno.
Svi ljudi s popisa bit će obavezni javiti kada se sele i mijenjaju adresu, kako bi lokalna policijska stanica u mjestu gdje se on doseljava znala da u području svoje jurisdikcije ima čovjeka koji se nasilnički odnosi prema partnericama. Ukoliko policija ustanovi da čovjek ulazi u novu vezu, lokalni policijski službenici procjenjivati će da li će tu žensku osobu obavijestiti o njegovoj nasilnoj prošlosti. U najvećem slučaju će se to uraditi, jer je ustanovljeno da nasilnici u velikoj većini slučajeva nasilje ponavljaju u novom braku ili vezi. U Velikoj Britaniji riječ je o velikom problemu, jer je obiteljskog nasilja jako mnogo, što dokazuje i podatak da se svakog tjedna bilježe čak i dva ubojstva gdje muževi, partneri ili bivši partneri ubijaju svoje žene ili partnerice.

Vezane vijesti

Ashton i Clinton osudile pokolj u sirijskom gradu Huli

Ashton i Clinton osudile pokolj u sirijskom gradu Huli

Šefica europske diplomacije Catherine Ashton i američka državna tajnica Hillary Clinton osudile su nasilje i pokolj 92 osobe u sirijskom gradu Huli,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika