29.01.2007. / 15:46

Autor: Ana Kirin

SVIJET

U 66. godini rodila blizance

Carmela Bousada, žena koja je u 66. godini postala najstarija majka na svijetu, izjavila je da je američkoj klinici za plodnost lagala o godinama, tvrdeći da ima 55 godina, kako bi je podvrgnuli oplodnji. U svom prvom intervjuu otkako je rodila blizance 29. prosinca prošle godine, Carmela Bousada je otkrila kako je prodala kuću u Španjolskoj da bi sakupila 59.000 američkih dolara za plaćanje umjetne oplodnje u jednoj kalifornijskoj klinici, piše The News of the World.

"Mislim da svaka žena treba postati majka u vrijeme koje je pravo za nju", kazala je Bousada. "Često vas okolnosti stave između dvije vatre i možda stvari nisu napravljene kako bi trebale biti, ali to je bio jedini način da ostvarim nešto o čemu sam uvijek sanjala i to sam učinila", kazala je Bousada.

Ona je ovaj mjesec navršila 67 godina, ali je Klinici za plodnost u Los Angelesu rekla da ima 55 godina jer ta klinika ima dobno ograničenje za oplodnju žena koje nisu u braku. Direktor klinike Vicken Sahakian je potvrdio da je Bousada bila njegova pacijentica, ali je istaknuo da je ona, prema pravilima klinike, bila dužna pokazati putovnicu.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika