30.01.2007. / 18:02

Autor: Nacionalova redakcija

KULTURA

Severina u 'Glembajevima'

Danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Rijeci održana proba za predstavu 'Gospoda Glembajevi', što je najveći ovosezonski projekt na kojem se radilo puna dva mjeseca. To će biti zadnja predstava za vrijeme ravnateljskog mandata intendantice Mani Gotovac prije njenog odlaska u mirovinu. Kako je najavljeno, radi se o uprizorenju radikalno drugačijem pristupu od dosadašnjih, koji su se držali psihološkog realizma. Redatelj Branko Brezovac otkrio je neke detalje, poput radnje koja je premještena iz građanskog salona u svojevrstan metafizički prostor blizak operi, što je dopustilo glumcima da pjevaju, te je naglasio i aktualnost teme iz 'Glembajevih' zbog aktualnosti odnosa proletera i tajkuna koja se u medijima očituje u posljednje vrijeme.

Dirigentskom palicom upravljat će Igor Vlajnić, dok je za koreografiju zadužen Staša Zurovac koji je poznat po svom iskustvu na plesnoj sceni. Možda najveću senzaciju kod tog događaja privlači Severina Vučković u ulozi Barunice Castelli, iako ju je ekipa odlično primila, a što ona sama misli o tome te o svojim doživljajima i trenutačnoj situaciji objasnit će u razgovoru koji će biti objavljen u sljedećem broju tiskanog izdanja Extre! (6.03.2007).

Premijera je najavljena za 9, 10 i 12. ožujka ove godine u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a razlog za tri uzastopne premijere je veliki broj interesa publike.

Fotogalerija

  • Severina se priprema za ulogu barunice Castelli
  • Žarko Radić kao Ballocsanszky
  • U predstavi sudjeluju glumački, operni i baletni ansambli
  • Koreograf 'Glembajevih' je Staša Zurovac
  • Mislav Čavajda i Damir Orlić izmijenjivat će se u ulozi Leona
  • Nenead Vukelić kao Fanc Glembay i Severina kao barunica Castelli

Vezane vijesti

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Foto, Video: Rusko savršenstvo Ester Korotkova

Ruska manekenka Ester Evans pozirala je u donjem rublju tvrtke Incanto. Pravo ime joj je Ester Korotkova, članica je modnih agencija Avant Models i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika