31.01.2007. / 09:19

Autor: Ana Kirin

WASHINGTON

Schwarz-Schilling s američkim podtajnikom razgovarao o BiH

Schwarz-Schilling je posjetio Washington u okviru obilaska zemalja članica Vijeća za implementaciju mira u BiH, uoči njihova sastanka koji će se održati krajem veljače

Pomoćnik američke državne tajnice Nicholas Burns primio je u utorak 30. siječnja u Washingtonu visokog predstavnika za BiH Christiana Schwarz-Schillinga te s njim razgovarao o potrebi da nova vlada u BiH što prije pokrene reforme, posebice reformu Ustava i policije. "Burns i Schwarz-Schilling razgovarali su o potrebi da nova vlada BiH prekine podjele i nacionalnu retoriku koja je karakterizirala izborno razdoblje i brzo se okrene reformama koje bi bile korisne za sve u BiH, posebno reformi policije i Ustava', navodi se u priopćenju State Departmenta.

Schwarz-Schilling je posjetio Washington u okviru obilaska zemalja članica Vijeća za implementaciju mira u BiH, uoči njihova sastanka koji će se održati krajem veljače. Na tom bi se sastanku trebalo odlučiti o daljem obliku međunarodne nazočnosti u BiH i budućnosti Ureda visokog predstavnika.

Američki podtajnik Burns rekao je kako poštuje posvećenost koju je Schwarz-Schilling pokazao prema građanima BiH. U priopćenju State Departmenta kaže se kako se Sjedinjene Države raduju nastavku bliske suradnje i pružat će podršku Schwarz-Schillingu do isteka njegova mandata.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika