31.01.2007. / 12:40

Autor: Nina Tomljanović

SJEDNICA SABORA

Saborski klubovi poduprli donošenje zakona o obrazovanju odraslih

Klubovi su suglasni da je potrebno stalno stjecati nova znanja i vještine, posebno s obzirom na nove tehnologije i radna mjesta

Svi saborski klubovi poduprli su donošenje zakona o obrazovanju odraslih, u kojem se predlagalo osnivanje vijeća za obrazovanje odraslih, u kojemu bi sjedili predstavnici sindikata, poslodavaca, obrazovnih ustanova te resornog ministarstva, a koji bi Vladi predlagali koje obrazovne projekte, kako i s koliko novca financirati.

Klubovi su suglasni da je potrebno stalno stjecati nova znanja i vještine, posebno s obzirom na nove tehnologije i radna mjesta, ali je dio njih upozorio kako je teško očekivati da će poslodavci dostatno ulagati u usavršavanje svojih zaposlenika ako ih država u tome ne potiče.

Nakon zakona o obrazovanju odraslih Sabor bi trebao raspraviti izvješće o poslovanju HRT-a u 2005. te ono Programskog vijeća HRT-a o provedbi programskih obveza nacionalnog radija i televizije, od srpnja 2005. do rujna prošle godine. Vijeće HRT-a pred Sabor dolazi s pozitivnim mišljenjem o tome da su Hrvatski radio i Hrvatska televizija ispunjavali svoju informativnu, edukativnu i zabavnu funkciju, unatoč iznesnim primjedbama, uglavnom zbog profesionalnih propusta te neprimjerena jezika i govora na HTV-u. U izvješću o poslovanju HRT-a navodi se, među ostalim, da dosadašnje revizije poslovanja nisu utvrdile nijednu ozbiljniju malverzaciju niti kršenje zakona.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika