31.01.2007. / 18:15

 

ZAGREB

Golik i Tomljenović dobili ulice u Zagrebu

Zagrebački Odbor za imenovanja naselja ulica i trgova jednoglasno prihvatio promijene Ulice Drvinje u Ulicu Dragutina Golika i Ulice Bundek u Ulicu Damira Tomljenovića. Zahtijev za preimenovanje Ulice Drvinje podnio je gradonačelnik Milan Bandič 27. siječnja 2007. godine rekavši: "Čin bezuvjetne građanske hrabrosti i nesebičnosti ponukao me da se pridružim inicijativi čitatelja Jutarnjeg lista te da i sam, Vama, odnosno Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova predložim da na sljedećoj sjednici razmotrite i uputite u daljnju proceduru prijedlog da se ulica Drvinje u Zagrebu preimenuje u Ulicu Dragutina Golika. Uvjeren sam da će taj čin pozdraviti građani grada Zagreba". Dragutin Golik-Zmija je preminuo od rana koje dobio pokušavajući spriječiti bijeg pljačkaša banke.

Na sjednici Odbora Joško Morić (DC) i Antun Mateš (HSP)su rekli da zahtjev za promjenu ulice nije Bandićev već zahtjev građana.

Druga preimenovan ulica je Bundek koja će nositi ime Damira Tomljenovića-Gavrana, zapovjednika Prve gardijske brigade Tigrova koji je poginuo na Velebitu 1994. godine. Zahtjev da se Tomljenoviću dodijeli neki javni prostor u Zagrebu podnijeli su dragovoljci domovinskog rata iz Zagreba i zagrebačke županije. Jezero i park oko njega i dalje će se zvati Bundek, rekao je predsjednik Odbora Ivan Šikić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika