01.02.2007. / 08:54

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Na sjednici Vlade o rekonstruiranju brodogradilišta

Pred ministrima bi se trebao naći prijedlog zaključka kojim Vlada prima na znanje nacrt prijedloga plana sanacije i restrukturiranja svakog pojedinog brodogradilišta te potom taj nacrt upućuje Europskoj komisiji na mišljenje

Hrvatska Vlada bi u četvrtak, 1.veljače na sjednici  Europskoj komisiji trebala poslati nacrt prijedloga plana sanacije i restrukturiranja svakog od pet državnih brodogradilišta.

Pred ministrima bi se trebao naći prijedlog zaključka kojim Vlada prima na znanje nacrt prijedloga plana sanacije i restrukturiranja svakog pojedinog brodogradilišta te potom taj nacrt upućuje Europskoj komisiji na mišljenje. Takav zaključak Vladi predlaže njezino povjerenstvo za brodogradnju koje je početkom tjedna razmatralo pojedinačne programe nakon završne dorade u izravnoj komunikaciji između uprava brodogradilišta i inozemnog savjetnika.

Da je program restrukturiranja hrvatske brodogradnje u završnoj fazi, te da bi Vlada ovog tjedan mogla prihvatiti i individualne programe restrukturiranja pet državnih brodogradilišta, riječkog 3. maja, Kraljevice, Brodotrogira, Brodosplita i pulskog Uljanika, potkraj prošlog tjedna najavio je i potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika