01.02.2007. / 12:50

Autor: Nina Tomljanović

BOSTON

Reklama za novi crtani film Cartoon Network-a izazvala paniku

Kompanija Turner Broadcasting System objavila je priopćenje u kojem objašnjava kako se radi o marketinškoj kampanji u kojoj su kutije s magnetnim svjetlima postavljene na mostove i druga mjesta, te izrazila žaljenje zbog činjenice da je njezino oglašavanje izazvalo najveću sigurnosnu uzbunu u Bostonu od napada 11. rujna 2001.

"Sumnjivi paketi" koji su u srijedu, 31. siječanja doveli do blokade prometa u središtu Bostona, da zatvaranja mostova, prometnica i prekida javnog prijevoza, uz aktiviranje pirotehničkih ekipa, policije, FBI-a i drugih javnih službi, zapravo su bili mali elektronski reklamni panoi s kojima Cartoon Network u 10 gradova diljem SAD reklamira novi crtani film "Agua Teen Hunger Force".

Kompanija Turner Broadcasting System objavila je priopćenje u kojem objašnjava kako se radi o marketinškoj kampanji u kojoj su kutije s magnetnim svjetlima postavljene na mostove i druga mjesta, te izrazila žaljenje zbog činjenice da je njezino oglašavanje izazvalo najveću sigurnosnu uzbunu u Bostonu od napada 11. rujna 2001. ''Paketi'' o kojima je riječ su magnetska svjetla koja ne predstavljaju nikakvu opasnost. Žalimo što se greškom mislilo da su ona opasna", navedeno je u priopćenju. Policija je mislila da su male elektronske oglasne ploče na baterijski pogon zapravo neka vrsta improviziranih bombi.

Elektronske oglasne ploče, umetnute u crne plastične kutije, bljeskanjem svjetala projecirale su likove iz reklamiranog crtića Cartoon Networka. Nakon što su policijski pirotehničari u prijepodnevnim satima izveli kontroliranu detonaciju prvog pronađenog "sumnjivog paketa", na različitim mjestima u gradu pronađeno ih je još četiri, a kasnije ukupno devet. Pakete koji su naknadno pronađeni pirotehničari više nisu detonirali. Guverner Massachusettsa Deval Patrick, gradonačelnik Bostona Thomas Menino i šef policije Edward Thomas, koji su poslijepodne na konferenciji za novinare objavili kako se radilo o neslanoj šali i prijetili zatvorskom kaznom osobi koja je postavila "sumnjive pakete", ostali su zatečeni objavom Turner Broadcastinga, osuđujući takvu reklamnu kampanju kao "nečuvenu u svijetu nakon 11. rujna", a gradonačelnik je najavio i podizanje tužbe

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika