01.02.2007. / 13:24

Autor: Martina Zeković

HV

MORH prodaje MI-24 za više od 80 tisuća dolara

Za vrijeme domovinskog rata, ove su letjelice posebno došle do izražaja u akcijama poput Oluje, Maestrala i Južnog poteza, pa će jedan primjerak Mi-24 ostati u Hrvatskoj kao izložbeni primjerak budućeg Vojnog muzeja u Zagrebu

Nekoliko zainteresiranih kupaca izvan europskih zemalja već se javilo na MORH-ov mežunarodni natječaj za prodaju šest letećih topovnjača MI-24 koje su korištene u Domovinskom ratu, objavila je Slobodna Dalmacija. Njihova početna cijena iznosila je 80 tisuća američkih dolara po primjerku. Iako se ove letjelice već smatraju "starom robom", dobro će poslužiti kao izvor rezervnih dijelova, a uz dodatan remont, mogle bi se još koristiti. Te su letjelice još prošle godine povučene iz upotrebe obzirom da je cijena remonta previsoka. Za borbene helikoptere u HV-u više neće biti mjesta, što među domaćim analitičarima nije dobro primljeno.

Za vrijeme domovinskog rata, ove su letjelice posebno došle do izražaja u akcijama poput Oluje, Maestrala i Južnog poteza, pa će jedan primjerak Mi-24 ostati u Hrvatskoj kao izložbeni primjerak budućeg Vojnog muzeja u Zagrebu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika